Iepirkumu Grozs
0 produkti
 
Valūta
 

Rīcineļļa, rafinēta

Rīcineļļa, rafinēta
Nospiediet lai palielinātu
Cena: 0.85€ (Ls 0.60)
Pieejamība: Ir noliktavā
Produkta Nr.: 0238
Vidējais vērtējums: Nav vērtēts

Pieejamās izvēles:
Tilpums:

INCI: Ricinus Communis (Castor Oil)

Rīcineļļu iegūst no rīcinauga (rīcina) Ricinus communis sēklām, kas satur ap 50% eļļas. To pazina jau senie indieši un senie ēģiptieši, bet Eiropā tā kļuva pazīstama tikai 18. gs. beigās. Tā ir iedzeltena, pabieza, ar īpatnēju garšu un sastāv galvenokārt no rīcinolskābes triglicerīda. Veca rīcineļļa satur daudz brīvu taukskābju un rada vemšanu. Rīcinauga sēklas satur arī ļoti indīgo toksalbumīnu rīcinu, kas aukstās spiešanas rezultātā paliek izspiedumu masā. Šādi iegūta rīcineļļa ir ieteicama sausai, problemātiskai un jūtīgai ādai.

Tāpēc rīcineļļu kosmētikā galvenokārt izmanto kā barojošu, mīkstinošu un nomierinošu līdzekli problemātiskai sejas ādai, jo tā palīdz atbrīvoties no dažādām ādas problēmām.

Rīcineļļa īpaši labi piemērota nelielām krunciņām ādai ap acīm. Bet dažreiz tā var izraisīt alerģiskas reakcijas uz ādas, tāpēc tās izmantošanā jāpieiet individuāli. Un, ja pēc pirmā pielietojuma rezultāts bija negatīvs, šī eļļa jums nav piemērota. 

Īpaši populāra rīcineļļas izmantošana kosmētikā ir skropstu un matu aprūpē. Tā ne tikai paātrina skropstu augšanu, bet kopumā labi stiprina matu saknītes, novēršot matu trauslumu  un izkrišanu, arī lieto kā pretblaugznu līdzekli, pirms matu mazgāšanas iemasējot galvas ādā. 

Rīcineļļa ir ieteicama kā sejas ādas balinātāja, kas palīdz mazināt vecuma plankumus un vasaras raibumus. Arī zināmā mērā palīdz atbrīvotos no kārpām un citiem veidojumiem uz ādas.

Izmanto lūpu kopšanas līdzekļos, lūpu spīdumos un lūpu krāsās.

 

 

Uzrakstīt atsauksmi
Vārds:


Atsauksme: Piezīme: HTML nav tulkots!

Vērtējums: Slikts            Labs

Lūdzu ierakstiet kodu:

Šim produktam nav citas bildes.