Iepirkumu Grozs
0 produkti
 
Valūta
 

d-Pantenols 75 %

d-Pantenols 75 %
Nospiediet lai palielinātu
Cena: 2.15€ (Ls 1.51)
Pieejamība: Ir noliktavā
Produkta Nr.: 0703
Vidējais vērtējums: Nav vērtēts

Pieejamās izvēles:
Tilpums:

D-pantenols
INCI: Panthenol

 
Tīrā veidā D-pantenols ir pabieza masa. Vieglākai lietošanai tirgū tiek piedāvāts 75 % šķīdums, kas tiek atšķaidīts ar 25 % destilēta ūdens. Tas nozīmē, ka sastāvā ir 75 % tīrā D-pantenola. Arī šāda koncentrācija vēl ir pabiezs un lipīgs šķidrums.
 
D-pantenols plašāk pazīstams kā vitamīns B5 provitamīns, kas, nokļūstot organismā, pārvēršas par tā saukto pantotēnskābi, jeb B5 vitamīnu. Lai arī šis savienojums dabā ir ļoti plaši sastopams, reti to var atrast brīvā formā, jo šis vitamīns ir ļoti nestabils. Pantotēnskābe saistītā veidā ir sastopama visu organisma šūnu sastāvā kā koenzīms A, kam ir galvenā loma vielmaiņā cilvēka šūnās. Tas ir nepieciešams, lai labi darbotos epiderma un āda, augtu nagi un mati.
 
D-pantenols labi iesūcas ādā un matos. Tam ir labas mitruma uzturēšanas īpašības. Tas iedarbojas izlīdzinoši gan uz ādu, gan matiem. D-pantenols veicina šūnu dalīšanos un atjaunošanos, kas ir svarīgs faktors ādas ātrākas reģenerācijas procesos. Tāpēc to izmanto gan dziednieciskos, gan ādu nomierinošos, iekaisumu, niezi, apdegumu un kairinājumu mazinošos kosmētikas līdzekļos kā arī sauļošanās un pēc sauļošanās kosmētikā. Tīrs D-pantenols, kas pavisam mazos daudzumos ir uzlikts uz nelieliem ievainojumiem, skrāpējumiem vai iegriezumiem, palīdz tiem ātrāk sadzīt. Lielākā koncentrācijā (apmēram 5-10 %) tas veido aizsargkārtiņu ap matu un padara tos kuplākus un biezākus. Tādējādi arī mati ir vieglāk ķemmējami un mirdzošāki.
 
D-pantenols ir jūtīgs pret karstumu, tāpēc kosmētikas produktos to drīkst iestrādāt tikai beigās, kad tie ir pilnībā atdzisuši. D-pantenola iedarbību negatīvi ietekmē arī stipri bāziskas vai skābas vides. Visstabilākais un iedarbīgākais pantenols ir vidē, kur PH līmenis ir 4-6.
 
Lietošana: visos kosmētikas līdzekļu veidos, kas satur ūdens bāzi – losjoni, krēmi, mazgāšanas emulsijas, šampūni, matu skalojamie līdzekļi, matu maskas, dezodoranti, ūdeņi pēc skūšanās, zobu kopšanas produkti.
 
Daudzums: losjonos – 0,5 līdz 2%, krēmos - 3 līdz 5%, saules aizsargkrēmos un pēcsauļošanās kosmētikā - 1 % līdz  5 %, matu kosmētikā: šampūnos - 0,1 līdz 5%, skalojamos ūdeņos - 0,2 līdz 0,5 %, izskalojamos kondicionieros - 1 līdz 5%, matos paliekošos kondicionieros - 0,1līdz 0,5%; zobu kopšanā 0,2 - 1%, dziednieciskās ziedēs līdz 10%.

Uzrakstīt atsauksmi
Vārds:


Atsauksme: Piezīme: HTML nav tulkots!

Vērtējums: Slikts            Labs

Lūdzu ierakstiet kodu:

Šim produktam nav citas bildes.