Iepirkumu Grozs
0 produkti
 
Valūta
 

Avokadīns

Avokadīns
Nospiediet lai palielinātu
Cena: 3.19€ (Ls 2.24)
Pieejamība: Ir noliktavā
Produkta Nr.: 0701
Vidējais vērtējums: Nav vērtēts

Pieejamās izvēles:
Svars:

Avokadīns

INCI: Avocado Oil Unsaponifiables

 Avokadīns ir avokādo eļļas nepārziepjojamās daļiņas. Nepārziepjojamās daļiņas ir ķīmiska procesa rezultāts: izgatavojot ziepes tiek „pārziepjoti” tauki (augu eļļas un augu sviesti) ar sārmiem (piemēram,  NaOH - nātrija sārmu).
 
Nepārziepjojamā avokado substance ir gaiši bālgana masa ar neizteiktu aromātu. Tirgū sastopama ar nosaukumu Avocadin. Avokadīns sastāv no (rafinētas) avokado eļļas un apmēram 25% koncentrētām nepārziepjojamajām substancēm.
 
Avokadīns jāuzglabā 15-25 grādu temperatūrā. Uzglabājot vēsākā vietā, fitosteroli izkristalizējas, savukārt, uzglabājot siltākā vietā nekā norādīts, eļļa var sadalīties. Taču uzkarsējot un apmaisot atkal tiek iegūta viendabīga masa. Avokadīnu var uzkarsēt līdz 110 grādu temperatūrai. Tā kā tam ir pievienots tokoferols un askorbinpalmitāts (apmēram 0,1%), Avokadins saglabā savu stabilitāti un to var uzglabāt vismaz gadu.
 
 
Izmantošana un kosmētiskais pielietojums

 Koncentrētā formā avokadīns satur ādai radniecīgus lipīdus, kas sastopami ādas hidrolipīdu un raga slānī, kur izpilda svarīgas funkcijas. Tie atbalsta raga slāņa lipīdu slāni, kas novērš ūdens iztvaikošanu no ādas, hidratizē to un uz ādu ar bojātu barjeras funkciju iedarbojas reģenerējoši un atjaunojoši. Tādēļ avokadīnu augstu novērtē sausas, neirodermitītiskas ādas kopšanas līdzekļos, kā arī produktos, kas paredzēti lietošanai pēc sauļošanās. Pētījumi pierādīja, ka nepārziepjojamās daļiņas ievērojami paaugstina ādas elastību, mazinās UVB starojuma izraisītās iritācijas un var paaugstināties šķīstošā un nešķīstošā kalogēna saturs. Receptēs mazina tenzīdu un UV filtru iritatīvo iedarbību. 
 
Apstrādāšana
 Tā kā avokadīns ir koncentrēts produkts, pietiek ar nelielu daudzumu, lai īsā laikā sasniegtu redzamus rezultātus. Hidrodispersijas gēlam pietiek ar 0,5- 1% Avokadīna, emulsijām 1-2%. Ražotājs iesaka 2- 10%. Izkausējiet avokadīnu ar citām eļļām. Avokadīna sterola daļiņām ir nepieciešama augstāka temperatūra kā citiem lipīdu komponentiem ar zemāku kušanas temperatūru.

Mazās devās tas iedarbojas atjaunojoši, nav lipīgs un lēni iesūcas ādā. Lielākās devās (ap 2%, atkarībā no formulas) var veidot uz ādas plēvīti un rada noslogotas ādas sajūtu.
 

Vairāk lasīt šeit.

Uzrakstīt atsauksmi
Vārds:


Atsauksme: Piezīme: HTML nav tulkots!

Vērtējums: Slikts            Labs

Lūdzu ierakstiet kodu:

Šim produktam nav citas bildes.