Gamma orizanols
INCI: Gamma - Oryzanol
 
 
Gamma orizanols (Gamma - Oryzanol) ir balts līdz bāli dzeltens, kristālisks pulveris bez smaržas. 98% tīra pulvera satur esterificētus ferula skābes fitosterolus no asnu un kliju eļļas un rīsu asnu eļļas. Ferua skābes esteri augiem  kalpo kā aizsargs pret gaismas un siltuma izraisīto oksidāciju.
 
Nelielos daudzumos tas atrodams arī kukurūzā un miežu asnos. 
 
 
 
Iedarbība un pielietojums kosmētikā
 
 
Gamma orizanols uzrāda dabiskas UVA un UVB absorbcijas spējas, kas ir lieliska piedeva dabiskai saules aizsargkosmētikai. Šī tā sauktā sekundārā aizsardzība nav ietverama vienā konkrētā aizsargfaktorā, bet gan bāzējas uz saules staru izraisītu deģeneratīvu bojājumu novēršanu elastīgajās un kalogēnajās šķiedrās. Pazīstamas kosmētikas ražotnes, kas orientējas uz dabiskās kosmētikas izgatavošanu, piemēram, Wala, Lavera, Börlind, izmanto gamma orizanolu savos produktos - pārsvarā saules aizsargkosmētikā un speciālajos produktos, kas paredzēti nobriedušas ādas kopšanai.
 
Gamma orizanols darbojas kā antioksidants kombinācijā ar tokoferolu un askorbīnpalmitātu. Tā izmantošana primāri fokusējas uz nobriedušas ādas kopšanu - izcila aktīvā viela pret priekšlaicīgu saules ietekmes veicinātu ādas novecošanos. Gamma orizanols lielākā koncentrācijā iespiežas ādā un rada bagātīgu, ievīstītas ādas sajūtu. Labi piemērots ādas kopšanas līdzekļos, kas paredzēti lietošanai pēc sauļošanās vai ilgstoši uzturoties saulē, matu kopšanas losjonos, lūpu krāsās un balzāmos. Ar augsto kušanas temperatūru gamma orizanolam ir vieglu konsistenci veidojoša iedarbība.
 
Gamma orizanolu izkausē tauku fāzē. Nepieciešamais tā daudzums ir 0,5 līdz 2,5 %. Gamma orizanols ir piemērots kā oksidāciju stabilizējošs un UV absorbējošs komponents emulsijās un kā antistatiska piedeva matu kopšanas līdzekļos. Ādā tas darbojas tāpat kā ādas dabīgie lipīdi. Emulsijas lipīdu oksidēšanās stabilizē emulsijas. Gamma orizanols ir efektīvs komponents arī eļļu stabilizēšanā ar polinepiesātinātajām taukskābēm.
 
Lai gan tā kušanas temperatūra ir apmēram 135 - 154 grādi, tas izšķīst 70-80 grādu karstā tauku fāzē. Atdzesējot gamma orizanols neizkristalizējas un to var izmantot eļļas gēlos. Vislabāk gamma orizanolu izkausēt četrkārtīgā stabilas eļļas daudzumā, pirms tā tiek papildināta ar citiem lipīdiem.
News


Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Saules iedarbība uz ādu".

Jun
18
Jauna informācija sadaļā "Sauļojies droši un dabiski".

Mar
8
Jauna informācija sadaļā "Veselība".

May
28
Pievienota jauna sadaļa "Melno ķimeņu eļļa suņiem".

Seko Mums:
Pierakstīties jaunumiem:
Jūsu E-pasts:


Sadarbības Partneri:
Rudra